تابلو برق چیست؟
محفظه ای برای نصب و سیم بندی تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی است که کلیدها و قطعات کنترلی و حفاظتی و لوازم نمایشگر (ولتاژ، جریان، فرکانس، توان و …) روی آن نصب میگردند. کاربری دیگر تابلوهای برق این است که به کاربرانِ تجهیزات شوک الکتریکی وارد نشود و در برابر عوامل محیطی از تجهیزات محافظت نماید.
تابلوهای برق باید طبق استانداردهای بین المللی باشند که مقاومت به خوردگی، میزان حفاظت در برابر بارندگی و فرورفتن در زیر آب را نیز پوشش میدهند.
کاربردهای تابلو برق فشار ضعیف:
- تابلوهای توزیع صنعتی : برای توزیع جریان در یک واحد صنعتی استفاده میشوند.
- تابلوهای توزیع مسکونی : برای توزیع جریان در یک واحد مسکونی ساخته میشوند.
- تابلوهای کنترل صنعتی یا تابلوهای PLC : برای کنترل خودکار فرایندهای صنعتی به کار می رود.
- تابلوهای بانک خازنی : برای اصلاح ضریب توان یک کارگاه ساخته میشوند.
- تابلوهای مارشالینگ : ارتباط مابین تابلوهای برق و سیستم کنترل مرکزی (DCS) را فراهم میکنند.
- تابلوهای فرمان موتوری : برای کنترل موتورهای سه فاز ساخته میشوند.
تابلوهای برق داخل ساختمان را به سه دسته تقسیم میکنند :
- تابلوی عمومی (مشاعات)
- تابلوی اصلی (تابلوی کنتور)
- تابلوی تقسیم واحد (جعبه فیوزها)
تابلوی عمومی
تابلوی عمومی به تابلویی گفته میشود که برق مکانهای عمومی یک ساختمان که همه ساکنین به آن دسترسی دارند (راهپله، پارکینگ، پشت بام و حیاط) را فراهم میکند. این تابلو که باید برای همه در دسترس باشد معمولاً در پیلوت نصب میشود. سیستمهای آنتن مرکزی، اعلام حریق، آیفون، آسانسور و موتورخانه نیز از این تابلو تغذیه میشوند.
تابلوی کنتور
تابلوی اصلی یا تابلوی کنتور تابلویی است که در ورودی ساختمان قرار میگیرد و برق تمامی واحدها و فضاهای مشترک را تأمین میکند. کابل اصلی معمولاً از قسمت پایین وارد کلیدفیوز این تابلو میشود.
تابلوی تقسیم واحد
مدارهای روشنایی و پریزهای هر واحد مسکونی از این تابلو تغذیه می شوند. این تابلوها جایگزین جعبههای تقسیم پراکنده در ساختمانها قدیمی شدهاند. در این روش سیمکشی، سامانههای جریانضعیف، تغذیهی روشنایی و پریزهای برق کاملاً از هم مجزا هستند و مزیت آن این است که در صورت بروز اتصالی یا خطا در بخشی از ساختمان، تنها همان بخش از مدار خارج میشود. این تابلوها معمولاً در ورودی ساختمان یا آشپزخانه نصب میشوند.
تقسیم بندی بر اساس ولتاژ:
تابلو برق از نظر ولتاژ به دو دسته LV و MV تقسیم میشوند. تابلوهای LV در سطح زیر ۱۰۰۰ ولت و تابلوهای MV از ۱۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ ولت ساخته میشوند.
شرکت سازه سازان یزدان پاک در زمینه طراحی، نصب و اجرای تابلوهای برق صنعتی و معمولی منطبق با استانداردهای بین اامللی در دنیا سالها تجربه دارد. برای کابل کشی های با قدرت زیاد و کم، برای اجرای تابلوهای کنترل هوشمند و طرح و نصب انواع تابلو برق های مختلف با کارشناسان ما تماس بگیرید.